Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

کیوسک بین الملل تابناک: درخواست عراق از ترکیه برای خرید پهپاد، بالگرد و سامانه‌های ضد پهپاد، کشته شدن خواننده محلی افغان به دست طالبان، چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر، آماده باش کامل ارتش چین همزمان با تحرکات نظامی آمریکا و پایان عملیات انتقال و آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخواست عراق از ترکیه برای خرید پهپاد، بالگرد و سامانه‌های ضد پهپاد

وزیر دفاع عراق اعلام کرد، وزارتخانه‌اش در انتظار پیشنهادات ترکیه برای خرید پهپادهای بیرقدار و هلی‌کوپتر و سامانه‌های ضد پهپاد است.

به گزارش سومریه نیوز، جمعه عناد، وزیر دفاع عراق در مصاحبه با شبکه داخلی عراق گفت، وزارت دفاع در انتظار پیشنهادات ترکیه درمورد خرید پهپاد و سامانه‌های دفاعی است.

وی افزود، پهپادهای بیرقدار ترکیه بسیار دقیق و پیشرفته هستند و موفقیت‌های بزرگی در بسیاری از کشورها مثل سوریه، آذربایجان و لیبی داشته‌اند.

عناد اعلام کرد، تمایل دارد عراق تعدادی از امکانات نظامی ترکیه را داشته باشد و در این رابطه درخواستی به ترکیه ارائه کرده که شامل خرید پهپادهای بیرقدار تی پی۲، بالگردهای اتاک ۱ و شش سیستم‌های ضد پهپادی است که قرار است روز سه شنبه وارد عراق شوند.

وزیر دفاع عراق اواسط ماه اوت از نمایشگاه صنعت دفاعی در استانبول دیدن کرد.

وی گفت، با خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه در حاشیه کنفرانس دیدار و از او خواسته است که ترکیه پیشنهاداتی را در مورد این ابزارهای نظامی برای عراق آماده کند.

نمایشگاه بین‌المللی صنایع دفاعی استانبول (IDEF) که پانزدهمین دوره خود را در بیستم همین ماه به پایان رساند به یک برند تجاری برجسته در زمینه صنایع دفاعی تبدیل شده است. این نمایشگاه از نظر تعداد شرکت‌ها، سازمان‌ها و هیئت‌های شرکت کننده در آن در بین ۳۲ نمایشگاه صنایع دفاعی در سراسر جهان، چهارمین نمایشگاه برتر جهان است و در این بخش مهم به یک برند جهانی ترکیه تبدیل شده است.

کشته شدن خواننده محلی افغان به دست طالبان

وزیر سابق کشور افغانستان از کشته شدن یک خواننده محلی این کشور در ولایت بغلان به دست طالبان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مسعود اندرابی، وزیر سابق کشور افغانستان اعلام کرد، شبه نظامیان طالبان "فوآد اندرابی"، خواننده محلی را در ولایت بغلان در شمال غرب این کشور کشتند.

یک منبع در ولایت بغلان تأیید کرد که افراد مسلح طالبان «فواد اندرابی» را از خانه اش بیرون کشیدند و به قتل رساندند.

اخیرا ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگویی با روزنامه نیویورک تایمز گفته بود که این گروه ممکن است موسیقی را ممنوع کند چون در اسلام حرام است.

طالبان در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ زمانیکه حکومت افغانستان را در دست داشت موسیقی را ممنوع کرده بود.

چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر

«هنری کسینجر» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق و نظریه‌پرداز دیپلماسی آمریکایی در مقاله‌ای به خروج آمریکا از افغانستان پرداخت و آنر ا شکستی غیر قابل جبران توصیف کرد.

او در هفته‌نامه اکونومیست، نوشت آن‌چه که در افغانستان روی داد یک شکست داوطلبانه و ناگزیر آمریکا بود و واشنگتن خود را در شرایطی دید که مجبور به عقب‌نشینی از افغانستان شد. «در تصمیمی که هیچ توجه‌ای به هشدار هم‌پیمانان یا افرادی که در در طول ۲۰ سال گذشته در افغانستان حضور داشتند نشد و مشاوره‌ای با آنان صورت نگرفت.»

او پرسید: «چرا باید در میان مردم آمریکا چالش اساسی اینگونه تصویر شود که یا باید به طور کامل بر افغانستان چیره شویم یا کاملا عقب‌نشینی کنیم؟»

کسینجر تأکید کرد که نمی‌توان با هیچ اقدام راهبردی دراماتیک دیگری که در آینده نزدیک در دسترس نخواهد بود، شکست در افغانستان را جبران کرد. ارائه تعهدات جدید در دیگر مناطق میسر نیست و صرفا باعث نا امیدی هم پیمانان و شادمانی کشورهای متخاصم آمریکا می‌شود.

هنری کسینجر در بخشی از مقاله خود به مقایسه اتفاقی که برای آمریکا در افغانستان افتاد با شرایطی که این کشور در عراق و ویتنام دچار آن بود، پرداخت نوشت: «زمانی که ایالات متحده آمریکا جان سربازانش را به خطر می‌اندازد و با استفاده از جایگاه خود کشورهای دیگر را با خود همراه می‌سازد، باید این کار را بر اساس مجموعه‌ای از اهداف استراتژیک و سیاسی انجام دهد؛ از لحاظ استراتژیک باید بتواند شرایطی که در آن می‌جنگیم را توصیف کند و از نظر سیاسی باید چارچوبی که طبق آن، نتایج حاصله در کشور مربوطه و در سطح جهانی حفظ می‌شود، مشخص شود.»

این نظریه‌پرداز آمریکایی در بخش دیگری از مقاله خود نوشت که ایالات متحده باید به این درک برسد که هیج اقدام در دسترس استراتژیکی برای جبران شکست خود در افغانستان وجود ندارد و نمی‌تواند تعهدات جدیدی در مناطق دیگر بدهد چرا خروج بی برنامه و شتاب‌زده از افغانستان موجب نا امیدی دوستان آمریکا و خوشنودی دشمنان و سردرگرمی ناظران شده است.

او نوشت که باید به دولت جو بایدن این فرصت را داد تا یک استراتژی همه جانبه و طبق ضروریات داخلی و بین‌المللی تدوین کند.

آماده باش کامل ارتش چین همزمان با تحرکات نظامی آمریکا

منابع خبری روز یکشنبه از آماده باش کامل ارتش چین همزمان با تردد ناوهای آمریکا در منطقه رزمایش تایوان با این کشور خبر دادند.

به نوشته روزنامه انگلیسی زبان «گلوبال تایمز» ارتش چین کنترل کاملی بر وضعیت منطقه دارد و فعالیت های تحریک آمیز آمریکا نمی‌تواند این وضعیت را تغییر دهد. سخنگوی وزارت دفاع چین در این زمینه گفت، فرماندهی بخش شرقی ارتش چین با پایش اوضاع تردد دو ناو آمریکایی هنگام عبور از تنگه تایوان روز جمعه ردیابی و نظارت کرد.

رسانه ها گزارش دادند که این هشتمین باری است که ایالات متحده کشتی‌های جنگی را از طریق تنگه تایوان عازم منطقه کرده است.

سخنگوی وزارت دفاع چین گفت که ایالات متحده بارهاچنین اقدامات تحریک آمیزی را انجام داده و این ثابت می‌کند که ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات است و بزرگترین خطرات امنیتی را در تنگه تایوان ایجاد می‌کند. ما به شدت با این امر مخالف و محکوم می‌کنیم.

این مقام نظامی چین گفت، ایالات متحده باید از تحریکات دست بردارد و از اصل چین واحد پیروی کند. ارتش چین در تمام مدت آماده باش است تا قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی محفاظت کند.

بر اساس این گزارش، در روز تردد کشتی‌های جنگی آمریکا از تنگه تایوان ارتش چین چندین رزمایش نظامی را نزدیک منطقه برگزار کرد. سخنگوی فرماندهی ارتش چین در بیانیه ای اعلام کرد که فرماندهی شرق چین نیروهای خود را شامل کشتی‌های جنگی، بمب افکن و جنگنده ‌هارا روز جمعه در دریای چین شرقی مستقر کرد. وی گفت، این امر با هدف افزایش توانمندی‌های رزمی یروهای فرماندهی انجام شد

درهمین زمینه نیز یک هواپیمای جنگی ضد زیردریایی «وای-8» و دو بالگرد «زی -8» روز جمعه وارد جزیره تایوان در منطقه شناسایی پدافند هوایی جنوب غربی این جزیره شدند .

یک کارشناس نظامی چین به گلوبال تایمز گفت، همه این فعالیتها نشان می‌دهد که ارتش چین بر تنگه‌های تایوان و همچنین سایر مناطق در آستانه چین کنترل کامل دارد. «شی هانگ» ، سردبیر مجله چینی ویژه امور دریایی گفت ، چین تمرینات زیادی را برگزار کرده و این نشان می دهد که چین به طور کامل قادر است از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود محافظت کند.

ایالات متحده در سال ۱۹۷۹ به طور رسمی تحت سه اعلامیه مشترک واشنگتن با پکن، سیاست «چین واحد» را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک خود با تایوان را قطع کرد. به‌رغم تعهد رسمی واشنگتن به پکن، طی سال‌های اخیر روسای جمهور آمریکا از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات اقداماتی مغایر با سیاست چین واحد از قبیل فروش تسلیحات نظامی و برقراری مراودات دیپلماتیک با تایوان انجام داده‌اند.

نیروی دریایی آمریکا نیز بارها به بهانه دفاع از آزادی ناوبری در آب‌های بین‌المللی و به قصد حمایت از جدایی‌طلبان تایوان، کشتی‌های جنگی خود را از تنگه تایوان عبور داده است. فقط ۱۵ کشور در جهان به‌صورت رسمی با تایوان روابط دیپلماتیک دارند، اما بسیار از دولت‌ها دفتر نمایندگی خود در این کشور را تحت عنوان «دفاتر تجاری» اداره می‌کنند.

پایان عملیات انتقال و آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان

-وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد با پایان عملیات انتقال شهروندان آمریکایی و همکاران و مترجمان افغان ،روند خروج نظامیان این کشور از کابل آغاز شده است .

به گزارش رسانه های افغانستان ،آمریکایی‌ها پس از عدم موافقت طالبان برای تمدید حضور نظامیان این کشور و ادامه ماموریت انتقال شهروندان خود و همکاران افغان آنها بطور رسمی این ماموریت را پایان یافته اعلام کردند.

اکنون روند خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان تا نهم شهریور ماه قطعی شده است و احتمال دارد که پس از نهم شهریور ماه هیچ نظامی آمریکایی در افغانستان حضور نداشته باشد.

آمریکایی‌ها پس از ۲۰ سال حضور در افغانستان، با خروج غیر مسوولانه خود این کشور را در بحران سیاسی ،اجتماعی و اقتصادی فروبردند.

رسانه های افغانستان امروز یکشنبه به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که آنها تایید کردند که روند خروج نیروهای اعزامی آمریکا از فرودگاه کابل آغاز شده ‌است.

همزمان گزارش شده که عملیات تخلیه و انتقال شهروندان خارجی و افغان از این فرودگاه رو به پایان است.

یک مقام امنیتی غربی در کابل، امروز یکشنبه به رویترز گفته است که نیروهای آمریکایی در مرحله نهایی تخلیه خود از کابل هستند و تنها بیش از یکهزار غیرنظامی در داخل فرودگاه حضور دارند و قرار است انتقال داده شوند.

با این حال برخی از رسانه ها به نقل از سفارت آمریکا در کابل از احتمال حمله تروریستی خبر دادند.

"جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا، دیرروز شنبه در اطلاعیه ای وضعیت امنیتی فرودگاه کابل را بسیار خطرناک خوانده و گفته بود که فرماندهان‌ ارتش آمریکا احتمال حمله در ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده را بسیار بالا دانسته اند.

سفارت آمریکا در کابل نیز امروز از تمام شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها خواسته است که به هیچ عنوان به فرودگاه کابل نزدیک نشوند.

رسانه‌های افغانستان به نقل از منابع آمریکایی نوشته اند که روند خروج شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها پس از خروج کامل نظامیان آمریکایی نیز ادامه می یابد اما این روند محدود خواهد بود.

روزنامه ۸ صبح افغانستان نیز امروز یکشنبه نوشته است که وزیر خارجه انگلیس با همتای پاکستانی خود در باره روند خروج شهروندان انگلیسی از افغانستان و همکاران افغان آنها گفت وگو و به توافقی دست یافته اند.

احتمال دارد که انگلیس از شهروندان خود و همکاران افغان آنها بخواهند به پاکستان سفر کنند و از آن کشور عازم انگلیس شوند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم طالبان محسن رضایی وزرای دولت سیزدهم روح الله رستمی پارالمپیک آمریکا و روسیه چین و آمریکا اروپا ایران خاورمیانه افغانستان محرم طالبان محسن رضایی وزرای دولت سیزدهم روح الله رستمی پارالمپیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۳۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل

 

به گزارش تابناک، حسین امیرعبداللهیان در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، با اشاره به سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ایران گفت: سفر آقای گروسی را مثبت ارزیابی می‌کنم. ایده‌های مهمی برای همکاری نیرومندتر ایران و سازمان مطرح شد. تلاش می‌کنم دو مسئله باقی مانده در مسیر همکاری‌های فنی و نه فشارهای سیاسی بیرونی حل شود.
وی در واکنش به احتمال آتش‌بس غزه اظهارکرد: تماس‌های فشرده‌ای غربی‌ها به ویژه متحدان در حوزه اروپا با ایران داشتند. درخواست اول‌شان خویشتن‌داری جمهوری اسلامی ایران و پاسخ ندادن به اقدامات رژیم صهیونیستی بود که محکم گفتیم «حتما به رژیم اسراییل پاسخ داده می‌شود.» دو روز مانده به شروع عملیات ایران، درخواست غربی از ما این بود که اگر می‌خواهیم بزنید، محکم نزنید و سعی کنید شدت عملیات‌تان کاهش پیدا کند.

امیرعبداللهیان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خود تصمیم گرفت که چگونه بزند، از چه نقطه‌ای و در چه زمانی عملیات کند و اجازه نداد تحت تاثیر دیگران قرار بگیرد اما در عین حال به طرف آمریکایی و غربی گفتیم ریشه در حل بحران غزه است. باید تمرکز بر این موضوع پیدا کنیم.

وزیر امور خارجه متذکر شد: توافق نانوشته‌ای با طرفهای غربی برای تمرکز بر آتش‌بس در غزه داشتیم. غربی‌ها به ما گفتند در این مسیر حرکت خواهند کرد که امروز آثار مثبتی در این رابطه شاهدیم. حماس در چارچوب اصول خودش و در طرحی واقع‌بینانه پاسخ ابتکار مصر و قطر را داده است.

وی متذکر شد: تصور می‌کنم اگر آمریکایی و غربی‌ها به وعده‌های‌شان عمل کنند و نسبت به آتش‌بس در این مرحله پایبند باشند، همه چیز برای برقراری آتش‌بس پایدار و حل مسئله فراهم است اما نتانیاهو و اندک افراد افراطی در آن سوی این معادله همه تلاش‌شان را برای تداوم جنگ به کار می‌برند چرا که آتش‌بس می‌تواند به معنای بحران جدید در داخل سرزمین‌های اشغالی باشد.
امیرعبداللهیان در بخش دیگری از سخنانش با توضیح آخرین اقدامات انجام شده برای برقراری رابطه با مصر، گفت: گفت‌وگوهای خیلی خوبی با وزیر امور خارجه مصر داشتم. در مسیر تدوین نقشه‌راه برای برگشت به روابط عادی دیپلماتیک بین دو کشور هستیم.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به همکاری کشورهای همسایه در مسئله غزه، گفت: با همسایگان روابط قوی داریم البته دو روز قبل از شروع عملیات به کشورهایی که آمریکا در آنجا پایگاه داشت و همچنین به طرف آمریکایی اعلام کردیم هدف ایران همسایه‌ها یا آمریکایی‌ها نیستند، بلکه تنبیه رژیم اسراییل به دلیل اقدام گستاخانه و خلاف مقررات بین‌المللی و کنوانسیون وین در حمله به سفارت ایران در دمشق است.

وی ادامه داد: هشدار دادیم اگر در هر مرحله از عملیات ما آمریکا علیه منافع ایران وارد شود، پاسخ ما بر روی پایگاه‌های آمریکا در منطقه فوری و قطعی است. به کشورهای دوست که پایگاه‌های آمریکا در کشورشان قرار دارد نیز از قبل اعلام کردیم روابط ما با شما مبتنی بر دوستی و برادری است، دفاع مشروع در چارچوب تقویت همکاری‌ها و امنیت منطقه‌ای است، اما اگر آمریکا دست از پا خطا کند، پایگاه‌هایش در منطقه هدف قرار می‌گیرد. در گفت‌وگوها و پیام‌های بعدی‌مان نیز این حس به کشورهای همسایه انتقال داده شد که عمدتا قبل از آغاز عملیات (عملیات وعده صادق ) از مسیر دیپلماتیک به ایران اعلام کردند به هیچ کشوری اجازه نخواهند داد از مبداء کشورشان هیچ تعرضی علیه ایران انجام شود.

وزیر امور خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد: پاسخی که ایران به گستاخی رژیم صهیونیستی داد، کمک کند هر چه زودتر بحران در منطقه فروکش کند و فلسطینی‌ها در این چارچوب حقوق‌شان رعایت شود.

 منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • تذکر مهم رهبر انقلاب به نیروهای نظامی از زبان فرمانده بلندپایه ارتش
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • تایوان: آماده مقابله با تحرکات چین در زمان تحلیف رئیس‌جمهور هستیم
  • کشف جدید زبان‌شناسان: ۴ سفر حماسی از سرزمین‌های یخی که به پیدایش اولین آمریکایی ها منجر شد
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی